Bennünk élő “Isten-kép” – tanfolyam

Posted on

Minden emberben él egy „Isten kép”, még az ateistában is, amely meghatározza viszonyát mindenhez, főként önmagához, magasabb Én-jéhez.

Az Én a szeretet forrása, ép ezért fontos, hogy milyen a viszonyunk vele, mert ezen viszony milyenségének függvényében vagyunk képesek a szeretet megélni, illetve tovább adni.

Az „Isteni Szerelmetesség” boldogság állapot megélésének előfeltétele, hogy élő kapcsolat legyen Én-ünkkel. Ennek egy, talán legfontosabb gátja, a bennünk élő „Büntető Istenkép”, amely tudatalattinkból meghatározza viszonyunk mindenhez. Ép ezért tartjuk fontosnak, hogy ez a téma fel legyen dolgozva és a véle kapcsolatos tévhitek, félelmek blokkjai el legyenek engedve.

Az első tanfolyamon azt nézzük meg, hogy a bennünk élő Isten-kép hogyan alakul ki, mik a meghatározó tényezők melyek formálják. Majd „Démonikus Isten-kép” típusokat, fajtákat nézünk végig, melyek többsége minden ember tudat-alattijában ott rejtőzködve fejti ki hatását. Ilyenek a „Bíró Isten”, „Könyvelő Isten”, „Teljesítmény Isten”, stb.

A folytatásban megnézzük, hogy miként viselkedik, hogyan működik a bennünk élő Isten-kép, melynek van – az ember tudatosságának függvényében, a 7 csakra függvényében –  7 megélési szintje is.

Természetesen, a feltérképezések után megnézzük a személyes vonatkozásokat és megcsináljuk az elengedéseket is.